2010-07-26 16:39:25• hírek • Szatmár.ro

Szilvafesztivált rendeznek

Pénteken és szombaton különleges eseménynek ad otthont Aramyosmeggyes.

Első alkalommal rendezik meg a megyebeli szilvafesztivált - a rendezvény helyszíne az aranyosmeggyesi Zetea Pálinkafőző-üzem, amely köztudottan a megyében egyedülálló módon palackoz gyümölcs alapú égetett szeszt. Pénteken, 17.30 órakor veszi kezdetét az első Szatmár Megyei Szilvafesztivál, amikoris tanácskozást tartanak az ágazatról.

A fő események szombaton lesznek: 11.30 órakor lesz a hivatalos megnyitó, ezt kulturális rendezvénysorozat követi. Közben a megjelent települések csoportjai hagyományos ételeket sütnek és főznek - az elmaradhatatlan bográcsos ételek mellett lesz sváb strudli, szilvásgombóc, szilvalekvár is.

Természetesen a megjelentek megkóstolhatják majd ezeket a kulináris különlegességeket. A megyebeli hagyományos termelők is kiállítják termékeiket - a juhsajttól a kézi készítésű szíjakig. Zetea Silviu Gelu társszervező elmondása szerint a fesztivál kezdeményezője a Szatmár-Beregi Pálinkalovagrend, amely a Szatmár Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában komoly partnerre talált.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: